Aftonbladet gör en pudel och kryper för folket

Efter 149 kommentarer, de flesta upprörda över censuren ändrar man beslutet och tar med även PP, F! och SD.

Andreas Aspegren - Aftonbladet, 43 år, Stockholm, Idag 14:58:
Vi ändrar oss i frågan om vilka partier som ska vara med i EU-valstestet och tar med PP, SD och FI. Vi jobbar på detta just nu och räknar med att vara klara med det nya testet senare under eftermiddagen. Våra chefredaktörer Kalle Jungkvist och Jan Helin förklarar här bakgrunden till beslutet: "Aftonbladets stora EU-valstest har blivit en fantastisk succé.

Tiotusentals av våra läsare har redan första dagen testat vilket parti som mest motsvarar deras egna ståndpunkter. Testet har också fått kritik för att svenska partier utan representation i EU-parlamentet inte redovisas. Aftonbladet har under åren genomfört en mängd liknande tester.

Svårigheten har varit - var ska vi dra gränsen, vilka partier ska redovisas i testerna.
I årets val till EU-parlamentet ställer 22 svenska partier upp. Vår policy har varit att begränsa testet till de partier som redan sitter i riksdagen eller EU-parlamentet. Utifrån denna princip beställde vi också årets test.

Vårt beslut har fått kritik från många av våra läsare som vill jämföra sina ståndpunkter med Piratpartiet, Feministiskt Initiativ och Sverigedemokraterna. Dessa tre partier spelar också en aktiv roll i debatten. Vi har lyssnat på våra läsare och ändrar vårt beslut i detta EU-val."Motiveringen till beslutet sägs vara "Svårigheten har varit - var ska vi dra gränsen, vilka partier ska redovisas i testerna." Enligt mitt sätt att se det är det en efterkonstruktion. Testet var redan från första början i originalutförande begränsat till att innehålla det antal partier man ska ha med i en förändrad version. Kort sagt har man begränsat något som inte behövde begränsas.

Berömvärt dock att tidningen tog till sig kritiken och löd devisen: Gör om - gör rätt!
Synd bara att man passade på att ytterligare sänka varumärket med sin hemmagjorda censur.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0